Shoppen in Arnhem

Een van de voordelen van vakantiegebied de Veluwe is de veelzijdigheid. Loopt u ’s morgens nog te dwalen over lege heidevelden of door een dicht bosgebied, ’s middags zit u op een terrasje in een gezellige stad van een drankje te genieten. Aan de rand van de Veluwe liggen de steden Harderwijk, Arnhem en Apeldoorn. De binnenstad van Arnhem is een aantal jaar geleden nog uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Het is een paradijs voor shoppers. Wij leggen u uit waarom.

Dakterras van de bieb

Bij aankomst in Arnhem doet u er goed aan om als eerste naar de bieb te gaan. Vanaf het dakterras van de (gratis toegankelijke) bibliotheek in de Kortestraat heeft u een riant uitzicht over de stad en de Rijn. Zo krijgt een beter richtinggevoel als u straks ronddwaalt in het labyrint van alle winkelstraatjes.

Het centrum van Arnhem bestaat uit de bekende winkelstraten zoals de Ketelstraat, Roggestraat, Vijzelstraat, Rijnstraat, Koningsstraat en de Bakkersstraat. Hier vindt u de leukste kleine winkels met alles op het gebied van mode, beauty, eten en drinken en leuke hebbedingetjes. In de Jansstraat, de hoofdstraat van het centrum van Arnhem vind u alle landelijke winkelketens.

Kwartieren in Arnhem

Rondom het echte centrum vindt u in Arnhem een aantal wijken die met de komst van kleine ondernemers en jonge gezinnen steeds leuker worden. Kijk eens rond in het Stegenkwartier, het Rozetkwartier, het Korenkwartier, het Musis Kwartier, de 7 straatjes, het Hemelrijk en het Eiland. Ook op loopafstand van het centrum is het Modekwartier. Hier vindt u meer dan 50 winkels en tientallen ondernemingen op het gebied mode en design.

Overdekt winkelen in Arnhem

Arnhem heeft twee overdekte winkelcentra. In Arnhem-Zuid vindt u Winkelcentrum Kronenburg en in Arnhem-Noord het Winkelcentrum Presikhaaf