Slecht weer en een dagje Veluwe? Dit is er te doen

Als het koud, regenachtig of guur weer is, lijkt een dagje Veluwe een veel minder goed plan. Maar dat is het niet! Op de Veluwe is namelijk nog veel meer te zien en te beleven. We geven drie tips.

1. Paleis Het Loo
Tijdens je vakantie of weekend weg op de Veluwe, mag een bezoek aan Paleis Het Loo eigenlijk niet ontbreken. Ideaal als het regent! Dit bijzondere Paleis ligt aan de rand van Apeldoorn. Drie eeuwen lang werd het als zomerverblijf bewoond door stadhouders, koningen en koninginnen. Prinses Margriet, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen waren de laatste bewoners van het paleis. Zij woonden van 1967 tot 1975 in de Oostvleugel. 

2. Shoppen in Apeldoorn, Ede of Harderwijk
Wat kun je heel goed bij slecht weer? Shoppen! Ga naar Apeldoorn, Ede of Harderwijk. Of: allemaal. Maak een mini-stedentrip en sluit de dag af met een kop warme chocolademelk om op te warmen in één van de vele restaurants. 

3. Jachthuis Sint Hubertus
Zo’n dertig kilometer ten zuiden van Garderen, aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, ligt Jachthuis Sint Hubertus. De rit ernaar toe is al een feestje. Het brengt je door de mooie groene natuur van de Veluwe. Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is ontworpen en ingericht door de beroemde architect Berlage. De bouw werd voltooid in 1920 en je kunt dit unieke huis met een rondleiding bezoeken.