Solex rijden op de Veluwe

In Frankrijk werd tussen 1946 en 1988 een rijwiel met hulpmotor geproduceerd: de Vélosolex. In 1948 arriveerde het eerste exemplaar bij de firma Stokvis in Rotterdam, die de fiets onder de naam Solex verkocht.

De Solex werd erg populair in ons land. Begin jaren ’50 was er een wachttijd van 8 maanden voor een nieuwe Solex. In de beginjaren van de Solex was er maar een type, namelijk de zg. Peperbus, welke van 1948 tot en met 1953 is geproduceerd. In de jaren erna volgden verschillende nieuwe Solextypes. De Solex Flash had zelfs cardan aandrijving.

De charme van het rijden op een Solex is de nostalgie, de eenvoud van de techniek en de bewonderende blikken van mede weggebruikers. U rijdt op een Solex zonder helm, met de wind door uw haren en het brommende geluid van het motortje.

Solex rijden op de Veluwe

De Veluwe is bij uitstek geschikt om op de Solex te ontdekken. Geniet van het prachtige landschap terwijl u heerlijk rustig op uw Solex toert. Maak een stop op bij een van de vele horecagelegenheden onderweg. Op de Veluwe zijn meerdere Solex verhuuders actief. Wij zetten er drie op een rijtje

Solextours in Uddel
Solextours is onderdeel van SOS Events, de grootste organisator van bedrijfsuitje in Nederland. Het Door de bijzondere “stops” die Solextours onderweg maakt zijn deze solextours uniek in Nederland!
Meer info: Solextours.nl

De Blokhut in Putten
Trek een leren solex jas aan en ga staan voor de groepsfoto. Na een korte briefing wordt uw Solex aangeslingerd en gaat het avontuur van start. U zult de mooiste landschappen van Putten en omgeving zien.
Meer info: De-blokhut.nl 

Adventure Veluwe in Harderwijk
Het solex rijden start vanuit Harderwijk en via een mooie en afwisselende route komt u bij de start locatie terug. Bossen, boerenlandschappen en kleine dorpjes wisselen elkaar af tijdens deze rit. Onderweg kunt u natuurlijk even een kop koffie nemen om vervolgens weer verder te pruttelen!
Meer informatie: Adventureveluwe.nl

Bekijk onze vakantiehuizen op de Veluwe