Stress? Kom tot rust op de Veluwe

De Veluwe is het op één na grootste (en mooiste) natuurgebied van Nederland en dat is nog niet alles: de tsjilpende vogels, ruisende bladeren en groene omgeving zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Uit onderzoek van de Universiteit Leiden blijkt dat stress het snelst verdwijnt als je tijd doorbrengt in de natuur. En waar kan dat beter dan op de Veluwe zelf?

De Veluwe is de plek om te ontstressen
Een natuurlijke omgeving vermindert stress, maakt je creatiever en buiten zijn is bovendien hartstikke gezond. De Veluwe is met haar prachtige bosgebieden, wilde dieren en eindeloze wandelroutes, de plek om na een lange stressvolle week tot rust te komen. De moderne stadsmens brengt steeds minder tijd door in de natuur en kampt door het veeleisende leven steeds vaker met chronische stressklachten en oververmoeidheid. Door je vaker terug te trekken in een rustige, groene omgeving kun je die klachten voorkomen.

De Veluwe heeft veel te bieden
Bij de Veluwe denken we vooral aan bos, maar er is veel meer. Ontdek de uitgestrekte zandvlakten, heidevelden en landgoederen en laat je verassen door de vele dieren die je zult spotten. Het zal je niet alleen verbazen wat voor moois de Veluwe te bieden heeft, uit onderzoek blijkt ook dat alleen al het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Je zult je binnen een mum van tijd positiever en energieker voelen.

Een vakantiehuisje op de Veluwe
Wist je dat bijna al onze vakantiehuisjes op de Veluwe aan de rand of zelfs midden in de natuur te vinden zijn? Ideaal om uren te kunnen wandelen, fietsen of tot rust te komen in de prachtige groene tuinen. Bekijk ons grote aanbod vakantiehuisjes, voor gezinnen, stelletjes en groepen, om te kunnen genieten van rust en natuur.