Tip: Fietsexcursie door Nationaal Park de Hoge Veluwe

Voor wie dol is op fietsen en de Veluwe op z’n best wil zien, is deze fietsexcursie door Nationaal Park de Hoge Veluwe een goede tip. De kans dat je wild spot is zelfs heel groot.

Liefhebbers kunnen elke dinsdagavond tot en met 27 augustus deelnemen aan de excursie. Onderleiding van een gids fietsen deelnemers langs prachtige plekken waar de kans groot is een wild dier te spotten. Ben je dus nog nooit op de Veluwe geweest? Dan is dit je kans om de Veluwe op z’n allermooist te zien.

Wild spotten op de Veluwe

Op de Veluwe leven veel diersoorten, waaronder meer dan 2000 herten en zelfs vijf soorten vleermuizen. De Veluwe heeft haar eigen ‘big four’: het edelhert, het wild zwijn, de moeflon en de ree. In het Park leven zelfs zes soorten amfibieën: rugstreeppad, gewone pad, heidekikker, groene kikker, bruine kikker en gewone salamander. De gids geeft bovendien uitleg over het gedrag en de leefwijze van de dieren die in het Park leven.

Fietsexcursie

De excursie duurt van 18.30 tot 20.30 uur en start vanaf het Bezoekerscentrum. Deelname bedraagt 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Reserveren is verplicht en kan via: hogeveluwe.nl.