Tip voor de liefhebbers: vakantiehuis op de Veluwe met privé sauna

Als je een vakantie boekt of een paar dagen weg, staat ontspanning centraal. Wil je nu net dat beetje extra? Dan komt een vakantiehuis op de Veluwe met privé sauna als geroepen. Ontdek de voordelen.

Druk, druk, druk. Ons leven staat dagelijks in het teken van werk, school, kinderen en sociale verplichtingen. Tijd voor jezelf maken is dan nóg belangrijker, maar ook lastiger. Door even weg van huis te gaan, kom je makkelijker uit die dagelijkse routine. Zeker in deze tijd is een verblijf boeken in een vakantiehuis op de Veluwe een aanrader.

Vakantiehuizen op de Veluwe met sauna

Nu het kouder wordt en het sneller donker is, zijn we meer op zoek naar warmte en ontspanning. Een privé sauna is dan geen overbodige luxe. Bij ons vind je talloze vakantiehuizen op de Veluwe die beschikken over een sauna en soms zelfs ook over een stoombad, whirlpool en zonnebank. Hoe lekker is dat? 

Waarom de sauna zo gezond is

Nog even terug naar de sauna, want waarom is een sauna eigenlijk zo gezond? Tijd doorbrengen in een sauna is een cadeautje voor je lichaam. Door de warmte gaat je hart sneller kloppen en je doorbloeding beter werken. De sauna heeft een positieve invloed op onze weerstand, gemoedstoestand en onze huid. Door de warmte in je lichaam maak je meer witte bloedlichaampjes aan. Deze zorgen ervoor dat je beter beschermd bent tegen virussen en bacteriën. Gewrichtspijn neemt zelfs af omdat je spieren door de warmte veel soepeler worden.

Warmte zorgt voor een fit en fijn gevoel

In de winter geeft warmte ons een fit en fijn gevoel. Een sauna versterkt dit effect. Dat komt omdat je bloed door de hogere temperatuur in de sauna steeds sneller gaat stromen. Onze hersenen krijgen hierdoor weer meer zuurstof binnen en dat zorgt ervoor dat je energieker wordt. Ook moeten we niet vergeten dat de sauna goed is voor je huid. De warmte zorgt ervoor dat je poriën meer open gaan staan, zodat je huid van binnenuit wordt gereinigd. Kortom: een sauansessie is ontzettend gezond. 

Benieuwd naar onze vakantiehuizen met sauna? Klik hier