Tour Culinair op de Veluwe

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme variatie in landschap. Op ‘’slechts’’ 5000 hectare vindt u natte en droge heide, natuurlijke bossen en cultuurbossen, unieke zandverstuivingen en prachtige de vennen. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdekt u prachtige natuur en geniet u van ieder detail. De Veluwe is misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland.

Natuurlijk kunt u lekker op eigen gelegenheid, met of zonder fietskaarten de Veluwe ontdekken. Maar juist dit jaar zijn er een aantal bijzondere redenen om eens een geplande route te fietsen. Wij van vakantieveluwe.com zetten ze op een rij.

Unieke fietsroutes op de Veluwe


Italië op de Veluwe

Alle schijnwerpers staan volgend jaar bij de start van de op de Veluwe. De Ronde van Italië (Giro d'Italia) begint dit jaar op de Veluwe. Op vrijdag 6 mei is de openingsrite, een korte tijdrit, in Apeldoorn. Daarna zijn er nog twee etappes in Gelderland, waarvan Arnhem en Nijmegen de gastheer zijn. Op zondag 1 mei organiseert Giro Gelderland een grote toertocht over en langs het parcours van de Giro. Inschrijven kan via de girogelderland.nl

Tour culinair

Voor liefhebbers van lekker eten en drinken komt er dit jaar een extra reden bij om de Veluwe op de fiets te ontdekken. Op zondag 28 augustus 2016 wordt de eerste Tour Culinair op de Veluwe georganiseerd. Op de route van 45 zijn vijf culinaire stops gepland. U maakt al fietsen kennis
met de mooiste plekjes op de Veluwe en pauzeren zij bij de meest bijzondere locaties om te genieten van lokale streekproducten. De officiële kick-off is 3 mei a.s.
Meer informatie op tourculinairdeveluwe.nl

Schapen spotten op de Veluwe

De fietsroute Veluwezoom Velperwaarden voert niet alleen door een prachtig glooiend landschap. De route start bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, net buiten Rheden, en brengt u al snel na vertrek langs een grote schaapskooi. Rond 1900 graasden er ruim 10.000 schapen op de Veluwe tussen Arnhem en Dieren. Ze waren onmisbaar voor de landbouw vanwege hun mestproductie. Nu wordt een grote kudde door Staatsbosbeheer gebruikt voor het beheer van de heide.