Tropisch bos op de Veluwe

Als u in een vakantiehuis op de Veluwe op vakantie bent, zult u genieten van de uitgestrekte bosgebieden in het gebied. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Maar wist u dat u vanaf juli 2017 op de Veluwe ook in een mangrove bos kunt rondlopen?

Mangroves zijn bomen en struiken die alleen in de unieke mangrove leefomgeving voorkomen. Mangroves groeien normaal gesproken alleen in tropische gebieden waar getij voorkomt. Mangrove bomen en struiken hebben warm zeewater met een niet te sterke golfslag nodig om optimaal te groeien. In een mangrove bos komen veel verschillende soorten planten voor. Het is ook een echte kraamkamer voor vissen en vogels.

De hele wereld in Arnhem

In Arnhem, aan de rand van de Veluwe ligt de Koninklijke Burgers’ Zoo. Deze dierentuin, ook wel bekend als ‘De Bush’ of ‘Burgers’Bush’ ontvangt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee een van de best bezochte toeristische attracties van ons land.

Burger’s Zoo heeft ervoor gekozen om verschillende leefgebieden van dieren zorgvuldig na te bouwen en er de dieren en planten die er thuis horen samen te brengen. Zo is er een safari terrein waar u de Afrikaanse savanne leert kennen. In Burgers’Bush, een hal van anderhalve hectare, is een torpisch regenwoud nagebouwd. Burger’s Deser is ook een overdekte ruimte waarin de Mojave woestijn van Arizona is gecreëerd. Burger’s Ocean is een aquarium met een inhoud van acht miljoen liter water. Hier zwemmen dieren uit de oceaan van Zuidoost-Azië.

Mangrove op de Veluwe

Vanaf juli 2017 kunt u een bezoek brengen aan Burger’s Mangrove, de grootste overdekte mangrove van de wereld. Op een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter maakt de bezoeker kennis met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. Dit is het natuurlijk leefgebied van diersoorten als zeekoeien, wenkkrabben en zeldzame vlinders, vogels en vissen. De inspiratie voor Burgers’ mangrove werd gevonden in het Centraal Amerikaanse Belize.

Komt u ook een dagje de wereld ontdekken in Arnhem? Huur dan een vakantiehuis op de Veluwe. Dan kan de ontdekkingstocht na uw bezoek gewoon doorgaan!

Vakantiehuisje op de Veluwe huren
Wil u in Nederland op vakantie en genieten van rust en natuur? Boek een vakantiehuisje Veluwe. De Veluwe geeft je mogelijkheden genoeg om je kinderen te vermaken.