Uittip: Breng een bezoek aan Paleis het Loo in Apeldoorn

Fietsen, wandelen of gewoon lekker genieten van de rust: het kan allemaal op de Veluwe. Maar daar houdt het natuurlijk nog niet bij op. Ook de Veluwe heeft zo zijn highlights, zoals Paleis Het Loo in Apeldoorn. Stap op de fiets of in de auto en ontdek wat dit paleis te bieden heeft. 

Tijdens je vakantie of weekend weg op de Veluwe, mag een bezoek aan Paleis Het Loo eigenlijk niet ontbreken. Dit bijzondere Paleis ligt aan de rand van Apeldoorn. Drie eeuwen lang werd het als zomerverblijf bewoond door stadhouders, koningen en koninginnen. Prinses Margriet, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen waren de laatste bewoners van het paleis. Zij woonden van 1967 tot 1975 in de Oostvleugel.

In 1977 werd het paleis bezit van de Nederlandse staat en in dat jaar werd begonnen met een grondige verbouwing om het paleis geschikt te maken als museum. In 1984 werd het opengesteld voor publiek en tegenwoordig behoort tot de Top 100 van de Rijksmonumenten.

Bezit van de Oranjes bekijken

Tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo krijg je als bezoeker een uniek kijkje in de wereld van de Oranjes. Ontdek alle prachtige interieurs van verschillende vroegere bewoners. In totaal zijn er in het paleis zo’n 160.000 voorwerpen te vinden, waaronder schilderijen, meubels, sculpturen, prenten, foto’s en tekeningen. Ook zijn er boeken en onderscheidingen. Neem ook een kijkje in de stallen en koetshuizen om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken.

Wandel door de tuinen van Paleis Het Loo

Bij Paleis Het Loo kun je, net als op de Veluwe, heerlijk wandelen en genieten van al het natuurschoon. Maak een wandeling door de barokke tuinen en het Paleispark. Door de ligging aan de rand van de Veluwe is een bezoek aan Paleis Het Loo in ieder jaargetijde uniek.

Uitstapje combineren met weekend weg?