Vakantie in Ermelo? Dit is er te doen

Onze vakantiehuizen vind je natuurlijk ook in het prachtige Ermelo. Dit natuurrijke dorp ligt aan de rand van de Veluwe en biedt veel mogelijkheden. Wat is er allemaal te doen? We zochten het voor je uit.

Op vakantie in of vlakbij Ermelo, betekent een vakantie in een groene omgeving. Het dorp ligt pal aan de Veluwe en biedt de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken en urenlange fietstochten. Vanuit één van onze knusse vakantiehuisjes midden in de natuur in Ermelo, kun je alle kanten op. De leukste uitstapjes hebben we op een rij gezet.

1. Wijngaard Telgt bezoeken
Aan de Telgterweg 221 in het buurtschap Telgt, net buiten Ermelo, kochten Jan van den Ham en zijn vrouw Hennie ruim 1 hectare grond. Hier hebben ze in 2006 een wijngaard aangeplant. Tegenwoordig komen er vanaf de wijngaard uitstekende rode en witte wijnen en zelfs een eigen grappa. Je kunt er langsgaan voor een proeverij en een rondleiding.

2. Dagje strand Horst
Als het mooi weer is, wil je natuurlijk het liefst de verkoeling opzoeken. Dat kan bij strand Horst! Dit grote strand aan het Veluwemeer heeft verschillende ligweides en strandbaden. Ook is er een botenhelling. Je kunt je eigen boot dus meenemen om vervolgens te varen op het Veluwemeer.

3. Schaapjes kijken
Het bezoekerscentrum in Ermelo ligt aan de rand van de Ermelosche Heide. Hier is ook een schaapskooi te vinden. Dat is zeker een bezoek waard, want de kudde Veluwse heideschapen gaat bijna dagelijks met de herder de heide op. In het bezoekerscentrum zijn filmpjes en interactieve natuurspellen over de schapen en de natuur in de omgeving te zien.

4. Zwemmen in een binnenzwembad
Bij slecht weer hoef je niet binnen te blijven. Bezoek het grote overdekte recreatiezwembad Calluna in Ermelo. Het heeft zelfs een turboglijbaan, whirlpool, wildwaterkreek, sauna, jetstreams, warme wand en zonnebanken.