Vakantiehuis Apeldoorn huren

Apeldoorn is met ruim 150.000 inwoners een de tien grootste steden van ons land. Apeldoorn verschilt van andere steden in ons land vooral door de uitstraling van rust en ruimte.

Welvarende stad op de Veluwe

Apeldoorn staat vooral bekend om zijn ‘’groene’’ karakter. De stad heeft veel stadsparken, veel monumentale, vrijstaande huizen en relatief weinig hoogbouw. In de 16e eeuw was Apeldoorn het middelpunt van de papierindustrie in het oosten van ons land. Hierdoor werd de stad welvarend en groeide snel. De wijk Parkenbuurt ten noorden van het centrum heeft veel oude herenhuizen en is sinds 2005 zelfs rijks beschermd stadsgezicht.

Even Apeldoorn…

De stad werd landelijk op de kaart gezet toen verzekeringsbedrijf Centraal Beheer in 1986 begon met haar reclame campagne ‘’Even Apeldoorn bellen…’’ Het hoofdkantoor van Centraal Beheer is gevestigd in Apeldoorn en in tientallen grappige filmpjes werd de slogan de laatste 30 jaar regelmatig op radio en tv vertoond.

Toerisme naar Apeldoorn

Tegenwoordig is Apeldoorn het stedelijke middelpunt van de Veluwe, het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied van ons land. Bekende attracties als de Apenheul, Julianatoren en Paleis Het Loo trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers

Vakantiehuis bij Apeldoorn

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van Apeldoorn? Dan bent u bij Vakantieveluwe.com aan het goede adres. Kies op onze site voor een vakantiehuis bij Apeldoorn voor een heerlijke vakantie op de Veluwe. Of kijk in ons hele aanbod van particuliere huizen op de Veluwe.