Vakantiehuis in Didam huren

Didam is het grootste dorp in de gemeente Montferland en ligt tussen Arnhem en Doetinchem , ten oosten van de Veluwe. Didam is een oud dorpje. Op de plek waar Didam ligt, bevond zich al in de Romeinse tijd een Germaanse nederzetting. Er zijn dan ook veel historische opgravingen in de omgeving van Didam gedaan.

Didam heeft een zeker actief dorpsleven. Er zijn maar liefst zeven schutterijen en schuttersgilden. Deze schutterijen zijn ontstaan uit de historische lokale milities en zijn nu vooral bedoeld voor de gezelligheid. De schutterijen in Didam houden verschillende keren per jaar een optocht en schieten met een buks.

Zeker doen in Didam

Bent u van plan een vakantiehuis in Didam te gaan huren? Vergeet dan niet uw fiets mee te nemen. Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Didam kunt u in de omgeving op de fiets genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp.

Tijdens een verblijf in Didam kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Didam in een vakantiewoning verblijft.

1 Didam op Stelten
Dit evenement wordt al sinds 1977 georganiseerd. Tientallen steltlopers uit binnen- en buitenland komen naar Didam. Er worden zelfs hardloopwedstrijden op stelten gehouden. Het record op de 100 meter staat op 13.01 seconden!

2 Kasteel Huis Bergh bezoeken
Op zo’n 10 kilometer van Didam ligt het grensplaatsje ’s Heerenberg met het indrukwekkende Kasteel Huis Bergh. Dit is een van de grootste Waterburchten van ons land. Het kasteel uit de 13e eeuw kan dagelijks bezocht worden.

3 Grutterij-Molen De Hoop
Deze molen ligt in Oud-Zevenaar, zo’n 5 km buiten Didam. De molen is gebouwd in 1850 en de werkende stellingmolen is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken.

Kies een vakantiehuis in Didam

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Didam selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Didam zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Didam of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen in Gelderland.