Vakantiehuis in Kootwijk huren

Kootwijk is een dorpje met 280 inwoners en hoort bij de gemeente Barneveld. Het ligt in het hart van de Veluwe en liefhebbers van mooie en bijzondere natuur zullen hier genieten. De zandverstuiving Kootwijkerzand is de grootste van West Europa. Een wandeling over de zandvlakte geeft u het gevoel dat u door de Sahara loopt.

Zeker doen in Kootwijk

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Kootwijk kunt u in de omgeving genieten van alle natuur in de omgeving. Maar u kunt er ook heerlijk wandelen en fietsen. Tijdens een verblijf in Kootwijk kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Kootwijk in een vakantiewoning verblijft.

1 Radio Kootwijk bezoeken
Het monumentale Zendgebouw van het voormalige station Radio Kootwijk ligt op een unieke plek. Midden in een stuifzand en heidegebied en weg van andere bebouwing en drukte doemt het gebouw op in een stijl die doet denken aan de Batman films. In de vorige eeuw werden hier de eerste verbindingen gelegd met Nederlands-Indië.

2 Schaapskooi Hoog Buurlo
Hoog Buurlo bij Ugchelen is een eeuwenoud gehucht in het hart van de Veluwe. Twee schaapskooien en twee woonhuizen, een kudde Veluwse heideschapen en akkers, omgeven door wildwallen herinneren aan vervlogen tijden. De schaapskooi ligt in een prachtig landschap met statige beukenlanen, eiken- en beukenbossen en uitgestrekte heidevelden.

3 Apenheul in Apeldoorn
Deze unieke dierentuin ligt aan de rand van Apeldoorn in een prachtige, parkachtige omgeving. Uniek voor de Apenheul is dat er ruim 300 apen helemaal vrij rondlopen. U ziet er vrijwel geen gaas of tralies en sommige apen lopen gewoon tussen het publiek. Gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans leven op grote, groene eilanden.

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Kootwijk selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Kootwijk zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen op de Veluwe.