Vakantiehuis in Rekken huren

Rekken is een dorp in de Gelderse Achterhoek en heeft zo’n 1500 inwoners. Door het dorpje stroomt de rivier de Berkel. Rekken ligt letterlijk op een steenworp afstand van de Duitse grens. Ten zuiden van het dorp Rekken ligt, deels in Nederland, maar grotendeels in Duitsland, het natuurgebied het Krosewicker Grenzwald.

Zeker doen in Rekken

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Rekken kunt u in de omgeving op de fiets of wandelend genieten van de mooie natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Rekken kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Rekken in een vakantiewoning verblijft.

1 Rekkense Piepermolen
De Rekkense ‘Piepermolen’ is in 1796. In 1907 kocht E.H. Pieper de molen en zijn zoon droeg in 1965 de molen en het gehele terrein over aan de ‘Pieperstichting’. Dankzij de stichting werd de molen gerestaureerd en op 1 juli 1972 ging hij weer in werking. De molen draait elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

2 Privé museum de Sfeer van Weleer
Dit bijzondere museum aan de Hölterweg in Rekken is ondergebracht in een boerenschuur die stamt uit 1860. De collectie brengt u terug in tijden van weleer. Hoe werd er vroeger gekookt en gewassen op de boerderij? Welke kleding droeg men? Naast het museum is ook een brocante en antiekwinkel.

3 Museum Buurtspoorweg
Aan de Stationsstraat in Haaksbergen zit het leukste museum van de regio. Vanaf het moment dat u een kaartje koopt stapt u in een stukje spoorweggeschiedenis. U maakt een ritje met de historische stoomlocomotieven en rijtuigen en ook in en rond onze museumlocaties is heel veel te zien.

Kies een vakantiehuis in Rekken

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Rekken selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Rekken zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Rekken of kies uit ons hele aanbod van particuliere vakantiehuizen op de Veluwe en in de Achterhoek.