Vakantiehuis in Winterswijk huren

Winterswijk is ligt in het oosten van de Achterhoek, tegen de Duitse grens. Het is een dorp met ruim 20.000 inwoners. De omgeving van Winterswijk is prachtig. Hier ligt het Nationaal Landschap Winterswijk, een gebied van ruim 22.000 hectare. De afgelopen eeuwen werd dit gebied bewoond door kleine boeren die met hun werk een grote stempel hebben gedrukt op het ontstaan van dit gebied. U vindt er een afwisseling van houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen. Er leven zeldzame dieren en planten.

Zeker doen in Winterswijk

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Winterswijk kunt u in de omgeving op de fiets of wandelend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Winterswijk kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Winterswijk in een vakantiewoning verblijft.

1 Villa Mondriaan
De schilderijen met de rechte hoeken en de felle kleurvlakken zijn het handelsmerk van de wereldberoemde Piet Mondriaan. Deze schilder woonde tot zijn 20e in Winterswijk en raakte er in de ban van tekenen en schilderen. In zijn oude woonhuis aan de Zonnebrink is nu een Mondriaan museum ondergebracht.

2 Strandbad
Aan de rand van Winterswijk ligt een authentiek natuurbad uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het Strandbad heeft een heus zandstrand en een ruime ligweide. Natuurlijk kunt u er op een warme dag ook heerlijk zwemmen. Voor de kinderen zijn er (water)speeltoestellen en zelfs een hoge duiktoren!

3 Duitsland bezoeken
Vanuit Winterswijk kunt u eenvoudig een kijkje nemen bij onze oosterburen. Op minder dan 15 kilometer van het dorp ligt de grens. Neem een kijkje in het stadje Coesfeld met een gezellig centrum en enkele mooie historische gebouwen.

Kies een vakantiehuis in Winterswijk

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Winterswijk selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Winterswijk zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Winterswijk of kies uit ons hele aanbod van particuliere vakantiehuizen op de Veluwe.