Van Gogh in het Kröller Möller

Het Kröller Müller museum, gelegen in het hart van Nationaal Park de Hoge Veluwe, heeft een wereldberoemde collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh. Het museum wordt wel het tweede huis van Van Gogh genoemd. Heeft u een vakantiehuis op de Veluwe gehuurd? Dan mag een bezoek aan dit museum tijdens uw verblijf niet ontbreken!

125e sterfjaar van Gogh

In 2015 is het 125 jaar geleden dat de beroemde kunstenaar overleed en hij wordt geëerd met veel bjizondere tentoonstellingen en festiviteiten in Nederland, België en Frankrijk. Ook het Kröller Müller Museum organiseert een bijzondere tentoonstelling ter nagedachtenis aan deze unieke kunstenaar. Van Gogh & Co. Dwars door de collectie is een tentoonstelling waarbij werken van Van Gogh uit verschillende periodes worden vergeleken met kunstwerken van tijdgenoten als Paul Cézanne, Henri Toulouse-Lautrec en Claude Monet. Een unieke tentoonstelling waarin u bijzondere parelellen tussen de werken van Van Gogh en zijn beroemde tijdgenoten zult ontdekken.

Kunst kijken op de Veluwe

Natuurlijk maakt u tijdens u bezoek ook kennis met de rijke overige collectie van moderne en hedendaagse kunst uit de jaren ’60 tot heden. Het museum beschikt over meer dan 400 werken, grotendeels bijeengebracht door Helene Kröller-Müller.