Veluwe landgoed van het jaar

‘’Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’’ is een educatief programma voor de leerlingen van groep een tot en met acht van het basisonderwijs. Tijdens een aantal lessen op school leren de kinderen meer over de waarde van de landgoederen in Nederland. Met een buitenles op het landgoed wordt het programma afgesloten.

Met deze leuke lessen ontstaat er een echte band tussen de leerlingen en het landgoed. De kinderen krijgen meer oog en waardering voor alles wat groeit en bloeit op een landgoed.

IVN kiest De Hoge Veluwe

In 2016 is – tijdens de zogenaamde Landgoeddag - Het Nationale Park De Hoge Veluwe uitgeroepen tot Landgoed van het Jaar 2016. Organisator van de verkiezing is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Het IVN is een landelijke organisatie met meer dan 20.000 leden die mensen op lokaal niveau bij de natuur wil betrekken. Er worden door het IVN jaarlijks tientallen excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen georganiseerd.

Het IVN is onder de indruk van het feit dat op de Hoge Veluwe scholen al jaren kosteloos worden uitgenodigd om kennis te maken met de geschiedenis en natuur in het park. Heel bijzonder is daarbij dat al het lesmateriaal door vrijwilligers wordt gemaakt en dat deze vrijwilligers daarbij altijd een prachtige slotdag voor de kinderen op het park organiseren.

Groene Duimen voor de vrijwilligers op de Veluwe

De vrijwilligers werden op de Landgoeddag dan ook beloond met de Groene Duimen van het IVN. Met een speldje en een certificaat werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Bezitters van de Groene Duim treden toe toe ‘’Het gilde van de Groene Duimen’’

Wilt u ook wel eens met eigen ogen zien waarom Het Nationale Park De Hoge Veluwe is uitgeroepen tot Landgoed van het jaar? Vier dan uw vakantie op de Veluwe in een vakantiehuis van vakantieveluwe.com!