Veluwe nog groener

Dat de Veluwe een heerlijk groen gebied is, is voor de meeste Nederlanders geen geheim. Op een oppervlakte van zo’n 1000 km2 vindt u op de Veluwe een mooie afwisseling van uitgestrekte bossen, velden, stuifzandgebieden en slingerende beken.

Groene energie op de Veluwe

Onlangs hebben een aantal gemeenten op de Veluwe besloten dat het allemaal nog wat groener kan. Vanaf 2018 kopen deze gemeenten voor al haar gebouwen alleen nog groene energie in. Ze zetten daarmee een stap naar een energieneutrale samenleving. Dat is een samenleving waarin we op een klimaatvriendelijke manier net zoveel energie produceren als we opmaken.

Windenergie op de Veluwe

De Veluwse gemeenten gaan hun energie afnemen via Engie. Deze energieleverancier uit Zwolle levert stroom van in Nederland opgewekte windenergie!

Welke gemeenten doen mee?

Gaat u volgend jaar op vakantie in een huisje in Elburg, een huisje in Ermelo, een huisje in Harderwijk, een huisje in Nunspeet, een huisje in Oldebroek, een huisje in Putten, een huisje in Barneveld, een huisje in Ede, een huisje in Nijkerk, een huisje in Wageningen of een huisje in Rhenen? Dan weet u zeker dat de gemeentelijke gebouwen gebruik maken van groene energie!