Vijf feiten over de Veluwe

Urenlang wandelen en fietsen, wild spotten en cultuur snuiven. Het kan allemaal op de Veluwe en daarom is deze omgeving zo geliefd. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat er vijf soorten vleermuizen leven op de Veluwe en er meer dan 2000 herten rondlopen? We zetten vijf interessante feiten op een rij.

De Veluwe is momenteel één van de populairste vakantiegebieden van ons land. En dat begrijpen wij maar al te goed. Als je van rust, ruimte en natuur houdt zit je op de Veluwe al snel goed. Maar er valt nog veel te leren over dit prachtige gebied.

1. Half miljoen bezoekers per jaar
Wist je dat Nationaal Park de Hoge Veluwe jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers trekt? De kans is groot dat jij er daar één van bent.

2. Meer dan 2000 herten
Op de Veluwe leven veel diersoorten, waaronder meer dan 2000 herten en zelfs vijf soorten vleermuizen. De Veluwe heeft haar eigen ‘big four’: het edelhert, het wild zwijn, de moeflon en de ree. In het Park leven zelfs zes soorten amfibieën: rugstreeppad, gewone pad, heidekikker, groene kikker, bruine kikker en gewone salamander.

3. Veluwe bestaat 150.000 jaar
Volgens deskundigen bestaat de Veluwe al zo’n 150.000 jaar. De Veluwe is een gebied dat bestaat uit vele stuwwallen en deze zijn volgens deskundigen ontstaan tijdens een ijstijd.

4. Hoogste punt
Signaal Imbosch is een heuvel van 109,9 meter hoogte in de gemeente Rheden in het Nationaal Park Veluwezoom. Het is het hoogste punt van de Veluwe, van de provincie Gelderland en zelfs het hoogste punt van het Europese deel van Nederland buiten Zuid-Limburg.

5. Een na grootste natuurgebied
De Veluwe is het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten en landgoederen.