Vijf redenen waarom je een weekend weg moet boeken in september

De zomervakantie is voorbij en het normale leven begint weer. Gelukkig is dat geen reden om te treuren! Niets is zo leuk als het maken van nieuwe plannen en daar is september de perfecte maand voor. Waarom? Deze vijf redenen overtuigen je om in september een minivakantie te houden.

1. Het is goedkoper
De dure vakantiemaanden waarin iedereen vrij is zijn voorbij en dat betekent simpelweg dat je in september geld bespaart op een weekend weg. Omdat veel mensen in september thuisblijven, zijn er veel leuke last minutes te boeken. Het is dus slim om juist deze maand er nog even lekker tussenuit te gaan. Bekijk alle last minutes op de Veluwe hier.

2. Meer keuze
Als je in jouw favoriete vakantiehuis wilt verblijven in de zomer moet je er al vroeg bij zijn. In september zijn veel vakantiehuizen nog vrij, dus dat betekent meer keuze voor jou!

3. Rust
Als je rust belangrijk vindt, is september de perfecte maand om er tussenuit te gaan. Het is veel minder druk op de vakantieparken, je komt minder mensen tegen tijdens een wandeling of fietstocht en ook in de steden is er meer plek op het terras. Dat zorgt net voor wat extra ontspanning.

4. Mooie nazomer
In de maand september krijgen we vaak nog een hele mooie nazomer cadeau. Dat is een fijne bijkomstigheid als je een weekend weg hebt geboekt. Wat is het heerlijk om ’s avonds nog lekker lang buiten te kunnen zitten!

5. Het vakantiegevoel vasthouden
September begint, vakantiegevoel voorbij? Zeker niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ons geluksgevoel het grootst is vóórdat we op vakantie gaan. Nieuwe plannen maken zorgen dus direct voor voorpret. En dat is heel fijn als je weer drukke werkweken voor de boeg hebt.