Vliegen boven de Veluwe

De Veluwe is een heerlijk vakantiegebied met de mooiste wandel- en fietsmogelijkheden van ons land. Maar wist u dat u de Veluwe ook van boven kunt bekijken? Vanuit een luchtballon of een zweefvliegtuig ziet u pas echt hoe enorm groen dit deel van Nederland is. Altijd al gedroomd van een luchtdoop in een ballon of zweefvliegtuig? Grijp uw kans tijdens uw volgende vakantie op de Veluwe

Ballonvaart boven de Veluwe

De eerste luchtballon werd in 1783 door de broers Montgolfier gedemonstreerd. Deze ballon was gemaakt van doek en met 2000 knopen bij elkaar gehouden. De ontwikkeling van de luchtballon heeft sinds die tijd niet stilgestaan en tegenwoordig is het een stuk veiliger om met een ballon de lucht in te gaan. Vanuit de omgeving van Apeldoorn kunt u van het voorjaar tot het najaar vrijwel dagelijks meevaren aan de mand van een grote, veilige ballon. U zult genieten van de totale rust in de lucht waarin u alleen af en toe het geluid van de brander hoort. Onder u ziet u de prachtige natuur van de Veluwe.

Zweefvlucht boven de Veluwe

Wilt u de Veluwe van bovenaf bekijken en bent u avontuurlijk ingesteld? Breng dan eens een bezoek aan Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet. Op dit terrein, tussen Apeldoorn en Arnhem, vertrekken dagelijks (na telefonische afspraak) zweefvliegtuigen waarin u als passagier kunt meevliegen. Zweefvliegen is een duurzame luchtvaartsport en het geruisloos zweven boven de Veluwe is volgens de piloten van Zweefvliegcentrum Terlet een unieke ervaring die iedereen eens zou moeten meemaken.

Meer info: www.flightdeckbc.nl 

Of u binnenkort de Veluwe van bovenaf gaat bekijken of liever met beide benen op de grond blijft, wij van Vakantieveluwe.com wensen u een heerlijk verblijf op de Veluwe.