Voorjaar op de Veluwe

Met het ontluikende groen en de onafgebroken vogelconcerten is het voorjaar het favoriete seizoen van veel Veluweliefhebbers. Als u vanuit uw vakantiehuis in het bos op de Veluwe naar buiten gaat is het een feest om te zien hoe alles weer uitloopt. Ontdek al die frisse tinten groen vanaf de fiets of te voet!

Fotografeer het voorjaar op de Veluwe

Vergeet niet uw camera mee te nemen als u erop gaat op de Veluwe in het voorjaar. U maakt de mooiste plaatjes van frisgroene weides en ontluikende bloesems. En met een beetje gelukt krijgt u een hert of wild zwijn voor de lens!

Mooiste wandelroutes voor het voorjaar op de Veluwe

Wat is er fijner dan op een lentedag door de natuur van de Veluwe te wandelen. Er zijn zoveel mooie plekjes dat het lastig is om twee van onze favoriete wandelingen te geven. Toch doen we een poging

1 NS wandeling over de Veluwezoom bij Laag Soeren
Op een warme lentedag is deze route goed te doen. Deze wandeling voert u namelijk door dichte bossen van de Veluwezoom, het oudste Nationaal Park van Nederland. De startplaats is Dieren en de afstand is 11 of 14 kilometer. De kans dat u in de vroege ochtend of late namiddag wild spot, is groot.
De routebeschrijving vindt u hier 

2 Trage tocht bij Hoenderloo
Deze wandeling begint in Hoenderloo en gaat over een afstand van 18 kilometer. U wandelt grotendeels over brede zandpaden, maar je schiet ook flink wat leuke slingerpaadjes in. De routebeschrijving vindt u hier