Wandelen in Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Veluwe ontdekken doet u het beste te voet. Tijdens een wandeling ontdekt u ieder detail van het landschap en geniet u bewust van de geuren van het bos, de velden en de heide tijdens de verschillende jaargetijdes... 

Wandelroutes en thema's

Wandelen tijdens uw vakantie op de Veluwe kan op allerlei manieren. U kunt ervoor kiezen om de auto te parkeren, het bos in te trekken en te zien waar u uitkomt. U kunt ook een vooraf uitgezette paaltjesroute kiezen of een speciale, vooraf beschreven themawandeling te volgen. Echte wandelfans kiezen voor een (meerdaagse) lange-afstandroute.

Wandelen in het Nationale Park

Er zijn maar liefst twaalf rondwandelingen uitgezet door dde mooiste delen van het park. De lengte van de routes varieert tussen de 2,6 en 8 km. Een overzicht van de paaltjesroutes vindt u op de wandel-, fiets- en autokaart van het Park. Deze kaart is te koop bij alle ingangen van het park en bij het bezoekerscentrum.

Naast de uitgezette wandelroutes zijn er in Nationaal Park de Hoge Veluwe een viertal doorgaande routes, die de ingangen van het park in Hoenderloo en Otterlo verbinden met het Kröller-Müller Museum, het bezoekerscentrum en het Jachthuis St. Hubertus.

Er zijn ook nog 2 verschillende thema wandelingen in het Park uitgezet: de Historische Wandeling Hoog Baarlo (6,6 km) de Grenspalenroute (4,8 km).

Wandelen met kinderen in Park de Hoge Veluwe

In het Nationaal Park de Hoge Veluwe lopen allerlei wilde dieren rond zoals herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons. Het idee dat je oog in oog kunt komen te staan maakt een wandeling voor kinderen op de Veluwe een echt avontuur. Op een aantal plekken in het park zijn wildobservatieplaatsen en vooraal aan het begin en aan het eind van de dag is de kans groot dat u hier wild kunt spotten!

Activiteiten voor kinderen

In het park worden in de weekends en tijdens de schoolvakanties, allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. In het bezoekers centrum kunt u regelmatig kijken naar optredens van goochelaars en poppenkastspelers. Maar ook een safari met een boswachter maakt een bezoek aan de Veluwe voor kinderen onvergetelijk!