Watersport op de veluwe

Op de grens tussen Gelderland en Flevoland ligt een langwerpig meer met een oppervlakte van maar liefst 30 km2. Het is een van de randmeren van het IJsselmeer en de oostelijke oever grenst direct aan de Noordelijke Veluwe.

Dagje genieten aan het water

Bent u deze zomer op vakantie op de Veluwe en wilt u een dagje genieten aan het water? Kom dan naar het Veluwemeer. Het water is ondiep (u kunt buiten de vaargeulen om overal lopen) en daardoor in de zomer snel opgewarmd. Het meest zuidelijke deel van het Veluwemeer staat bekend als een goed en veilig recreatiegebied voor de kleine watersport.
Met een pontje naar het Veluwestrand
Vanuit Nunspeet in Gelderland brengt een pontje u in 25 minuten naar Biddinghuizen in Flevoland. Hier bent u aan het Flevostrand, al jaren hét watersportplekje van Nederland. Het ruime strand grenst aan het ondiepe water en is ideaal voor jonge kinderen. In de jachthaven naast het strand zijn veel faciliteiten.

Boottocht over het Veluwemeer

Wilt u het meer vanaf het water ontdekken? Rederij Randmeer verzorgt vanuit Elburg korte rondvaarten over het Veluwemeer. In de zomermaanden verzorgt de rederij vanaf 12.00 uur ieder uur een rondvaart van 50 minuten over het meer.