Wellness op de Veluwe

Wellness is in Nederland erg populair. De zoektocht naar een gezonde levensstijl en een rustmoment in een druk leven zorgt ervoor dat zo’n 25% van onze bevolking tussen de 18 en 65 jaar regelmatig een wellnesscentrum bezoekt.

Er zijn in ons wellnesscentra van verschillende grootte en met een verschillend voozieningen niveau. De kleine sauna’s trekken een publiek van wat oudere gasten die willen relaxen en genieten. De grote wellness centra met zwembad, stoombad, whirlpools en horeca worden bezocht door een jongere doelgroep.

Relaxen op de Veluwe

Hoewel je op de Veluwe in de natuur volop (sportief) kunt genieten van rust en ruimte zijn er rond het Nationaal Park ook een flink aantal mogelijkheden op wellness gebied. Laat u tijdens uw vakantie op de Veluwe verleiden door een bezoek aan een sauna of wellness centrum en u weet zeker dat u compleet uitgerust weer thuis komt. Wij zetten de leukste 3 op een rijtje

Wellnesscentra op de Veluwe

Sauna & Beauty Velp
Dit wellnesscentrum is gevestigd in een statig herenhuis uit de vorige eeuw en was een van de eerste sauna’s in Nederland. Sinds de grote verbouwing in 2000 biedt Sauna & Beauty Velp uitgebreide faciliteiten waaronder verschillende sauna’s, een schoonheidssalon, massagesalon, hamam, zonnebanken en een restaurant. Ieder woensdag zijn alleen dames welkom.

De Zwaluwhoeve in Hierden
Dit is een van de meeste bekende wellnesscentra van Nederland. Het complex ligt temidden van de mooie Veluwse natuur en biedt rust, ruimte en comfort. Bezoekers kunnen kiezen uit o.a. de rozen- en lavendelsauna, barrelsauna’s en een sandelhoutsauna. Er is een kuurtuin van zo’n 50.000 m2 met een eigen Zwaluwhoeve Beach. Met een keuze uit maar liefst 4 restaurants kunt u ook heerlijk eten of gewoon gezellig wat drinken. De Zwaluwhoeve heeft ook speciale badkledingdagen en dagen waarop alleen dames welkom zijn.

Thermen Bussloo bij Apeldoorn
Dit is een van de meest exclusieve sauna-, beauty en wellnessresorts van Nederland. Het resort biedt faciliteiten die uniek zijn voor Nederland. Zo zijn er de Finse sauna’s, gemaakt van Kelohout. Of ga relaxen in de zoutkristalgrot met zoutkristallen uit de Himalaya. In het beautycentrum worden bijzondere gezichtsbehandelingen en massages gegeven.