Zeker doen in Arnhem

Dat natuurliefhebbers genieten van een vakantie op de Hoge Veluwe mag duidelijk zijn. Maar wist u dat aan de rand van de Veluwe een aantal erg aantrekkelijke steden liggen? Zo ligt Arnhem aan de zuidrand van de Veluwe, op minder dan 20 minuten rijden van Otterlo in het hart van het Nationale Park. Arnhem is een gezellige studentenstad met een levendig centrum vol met bijzondere winkeltjes en gezellige horeca.

Top 3 activiteiten in Arnhem

Naast een gezellig bezoek aan het centrum zijn er verschillende dingen te doen in Arnhem. Met onze tip 3 van zaken die u in Arnhem kunt doen komt iedereen aan zijn trekken!

1 Nederlands openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum gaat u terug in de tijd. U komt ogen en oren te kort tussen de boerenerven, de landerijen, de bedrijven en winkeltjes uit vervlogen tijden. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

2 Wijnmuseum Arnhem

Bent u liefhebber van een glaasje wijn? In het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem komt de wijncultuur en –historie tot leven. U wandelt door authentieke wijnkelders en u ontdekt de fascinerende wereld van de wijn. Tijdens de Zaterdagproeverij kunt u ook verschillende soorten wijnen proeven met uitleg van een echte wijnexpert.

3 Gaat u zwemmen of skiën?

In sportcentrum De Grote Koppel in Arnhem vindt u een 25 meter lang goflslag zwembad, twee skibanen en zes squashbanen. Sportievelingen zijn hier van harte welkom om lekker te genieten van allerlei sportieve activiteiten. Bij het zwembad hoort ook een 80 meter lange glijbaan en een echte wildwaterkreek.