Zeker doen in Otterlo

Otterlo heeft een groot aantal bijnamen. ''Poort van de Veluwe'', ''Parel van de Veluwe'', ''het Groene hart van de Veluwe'', ''Fietsparadijs op de Veluwe''… u kunt zich voorstellen dat u bij uw vakantie op de Veluwe zeker een kijkje moet gaan nemen in dit mooie dorpje aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Het dorp zelf is niet heel groot maar als u de buitengebieden meerekent wonen er bijna 2400 inwoners, verdeel over een uitgestrekt en groen gebied met bos, heide en zandverstuivingen. Otterlo is vooral bekend als een van de ingangen van het Nationaal Park en het Kröller-Müller Museum dat de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld.

Naast deze belangrijke bezienswaardigheden zijn er een aantal zaken die u in Otterlo zeker moet doen.

Top 3 leuke dingen in Otterlo

Nederlands Tegelmuseum
Het museum heeft met ruim 10.000 stukken de grootste collectie van Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. In het museum is een beperkt deel daarvan te zien. U leert ook meer over de techniek en geschiedenis van het bakken en beschilderen van tegels.

Waldknorroute
Deze unieke fietsroute van zo’n 40 km brengt u langs bijzondere adressen van particulieren in en rond Otterlo die bijzondere hobby’s, verzamelingen of prachtige tuinen hebben. U kunt overal afstappen en even rondkijken, zodat u voor deze route echt wel een dagje kunt uittrekken! U kunt de route kopen (en starten) bij bij café De Waldhoorn aan de dorpsstraat 2 in Otterlo. U kunt uw fietstocht hier natuurlijk beginnen met een lekker kopje koffie!

Eeskoterpad
Wilt u het mooie buitengebied van Otterlo op uw gemakt ontdekken? Kies dan het Eeskoterpad. Deze zogenaamde klompenroute van 15 km voert u door boerenland, langs boerenerven, door bos, over heide en langs stuifzand. Ook deze route start in café De Waldhoorn en is in twee richtingen gemarkeerd. Klompen aan, rugzak om en gaan!