Zelf een kerstboom zagen op de Veluwe

Nederlanders zijn gek op natuur. We gaan er in het weekend graag even op uit voor een wandeling door het bos, het park of over het strand. Op vakantie kiezen we voor een gebied als de Veluwe, waar je uren kunt dwalen door dichte bosgebieden en ongerepte zandvlaktes. Maar we brengen de natuur ook in huis. Juist rond de kerstdagen maken we de mooiste kerststukken en hangen we kersttakken aan de muur om ons huis extra gezellig te maken. Ook een echte kerstboom groeit weer in populariteit.

Kerstbomen zagen populair

En wat is er nu meer romantisch dan uw eigen kerstboom uitzoeken in het bos en met de hele familie omzagen! Staatsbosbeheer organiseert jaarlijks in een aantal natuurgebieden in ons land een legale kerstboomkap. Gewapend met zagen en bijlen gaan duizenden mensen op zoek naar hun eigen kerstboom. Daarvoor betalen ze dan een kleine bijdrage. De ‘’bijl hakt aan twee kanten’’ bij deze actie, want te veel dennenbomen zijn in een aantal natuurgebieden helemaal niet welkom!

Uw eigen kerstboom op de Veluwe zagen

Ook op de Veluwe is er een traditie om zelf een kerstboom om te zagen. Wilt u dit jaar ook een echte kerstboom (een grove den) in huis hebben? Kom dan in het tweede of derde weekend in december (zowel op zaterdag als zondag) naar de Veluwe. U kunt zich melden bij het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Samen met vrijwilligers gaat u naar een plek waar u een boom kunt uitzoeken en omzagen. De boom mag u gratis meenemen, u betaalt alleen de entree voor het park. Er is bovendien gratis chocolademelk en erwtensoep!