De Veluwe

Ontdek de Veluwe met haar prachtige natuur. Bezoek beroemde musea als het Kröller-Müller Museum. Geniet van de lekkerste gerechten bij heerlijke restaurants. Of ga naar één van de vele familieparken. Op de Veluwe kunt u eindeloos genieten. Wij geven u graag wat meer informatie.

Even heerlijk een weekendje weg naar de Veluwe? Bij ons vind je een ruim aanbod vakantiehuizen, gelegen in de Veluwe. Kom heerlijk tot rust in de prachtige natuur van de Veluwe. Of ontdek de natuur door sportief bezig te zijn. Tijdens jouw weekendje Veluwe kun je naast genieten van de natuur, ook mooie en historische bezienswaardigheden bekijken en voldoende leuke dingen doen. We geven je graag wat leuke tips!

tips voor je weekend weg

De Veluwe, wie raakt er niet van onder de indruk? Ruimte, rust en vooral een schitterende natuur die bruist van het leven. Dankzij de inspanningen van Staatsbosbeheer blijft de Veluwe een groene oase waar wij als recreant en de dieren ten volle van kunnen blijven genieten. Het totale oppervlak van het gebied de Veluwe telt 1000 km2 waarvan 90% tot Europees natuurgebied is verklaard. Met de klok meegaand ligt de Veluwe ingesloten tussen de IJssel, de Nederrijn, de lijn Ede, Barneveld, Amersfoort en het Veluwemeer. Het Natuurpark De Hoge Veluwe wordt ten onrechte vaak genoemd als zijnde de Veluwe. Het park beslaat echter met zijn 5,4 hectare maar net ééntwintigste van het complete natuurgebied.

Om de dieren op de Veluwe de rust te bieden die ze nodig hebben zijn er in het hart van de Veluwe geen vakantieparken en zeer weinig vakantiehuizen. De provincie Gelderland streeft er zelfs naar om de verblijfsrecreatie beperkt te houden tot alleen de grensgebieden. Dat is niet om de recreant te pesten maar juist om ons meer mogelijkheden te geven de Veluwe te bezoeken zonder dat het gebied hier schade van ondervind. Zo kan de verblijfsrecreatie blijven groeien en worden door het verplaatsen van vakantieoorden er stukken bos aan de natuur teruggegeven. Afgezien van enkele natuurorganisaties die op kleine schaal groepsaccommodaties en bungalows mogen verhuren wordt er door de provincie naar gestreefd het complete natuurgebied vrij van overnachtingsplaatsen te houden.

Voor velen van ons echte waterlanders is een echte vakantie pas compleet als we onze voeten in het water kunnen steken. Je zou het zo gauw niet zeggen maar zelfs dat kan. Het Veluwemeer is een reep water tussen Flevoland en het vasteland en ligt op een steenworp afstand van de Veluwe. Het gebied tussen Harderwijk en Elburg is een uniek gebied waar je bungalows kan huren die zowel dicht bij het bos als aan het water liggen. Na het wandelen in de vroege ochtend kan je heerlijk in de middagzon aan het water uitrusten.

Klik Hier

Voor een mooie vakantie of een weekendje weg hoef je echt niet speciaal naar het buitenland! Ook in eigen land kun je in principe alle kanten op: van bezienswaardigheden en musea tot prachtige natuurgebieden. Een van die natuurgebieden die absoluut de moeite van een bezoekje waard is, is Nationaalpark de Hoge Veluwe. Huur een vakantiehuis op de Veluwe en ontdek dit bijzondere en uitgestrekte gebied, waar je heerlijk tot rust kunt komen en van de boeiende natuur én geschiedenis kunt genieten!

Klik Hier

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. ER zijn in totaal bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er stukken van meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf op de Veluwe!

Op de Veluwe zijn er schitterende vakantieparken. U kunt bij ons een heerlijk vakantiehuis op de Veluwe reserveren. Een selectie van onze parken kunt u vinden door op de button te klikken.

De mooiste parken