Dieren spotten op de Veluwe

De Veluwe is één van de grootse natuurgebieden van ons land en verschillende dieren voelen zich hier thuis. Omdat de Veluwe veel landschapsvormen kent kun je hier vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen en insecten tegen het lijf lopen. Ga je er een dagje op uit in de mooie natuur? Tip: neem een verrekijker mee!

De meesten bezoeken de Veluwe vanwege haar prachtige natuur. Om te wandelen, te fietsen of te ontspannen. Maar in die prachtige natuur zul je bijzondere bewoners tegen het lijf kunnen lopen. Een dagje dieren spotten op de Veluwe is dus zeker geen gek idee.

Dieren op de Veluwe
Herten, reeën, moeflons en wilde zwijnen worden geregeld gezien én gehoord op de Veluwe. Hoor je een brommend, knorrend of zelfs gillend geluid? Dan is het everzwijn in je buurt. In de bossen voelen veel vogels zich thuis. Grote kans dat je koolmezen, pimpelmezen en spechten zult horen en zien vliegen. Doordat de natuur op de Veluwe zijn gang kan gaan, zonder bemoeienis van de mens, hebben meer zoogdieren en insecten de afgelopen jaren hier hun thuis gevonden. Focus je dus niet alleen op de grote dieren, maar ontdek ook de indrukwekkende kleine bewoners van de Veluwe.

Overnacht in een vakantiehuisje op de Veluwe
Combineer een bezoek aan de Veluwe met een verblijf in één van onze knusse vakantiehuisjes midden in de natuur. In onze vakantiehuisjes kun je rekenen op luxe, ruimte en comfort. Of je nu op zoek bent naar een luxe huisje met sauna of een vakantiehuisje aan het water. Met het gezin, een groep vrienden of met zijn tweeën. Onze huisjes zijn altijd van alle gemakken voorzien.