Meer mensen vieren vakantie op de Veluwe

De Veluwe is de meest favoriete vakantiebestemming in ons land en ook steeds meer buitenlandse toeristen ontdekken dit prachtige natuurgebied. Dat is de conclusie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal toeristen dat naar de Veluwe trekt blijft stijgen. Wij Nederlanders gingen in 2017 net zo vaak op vakantie in eigen land als in 2016. We zijn dus niet meer of minder op vakantie gegaan. Wel gingen we massaal naar de Veluwe. Daarmee is de Veluwe ook voor het eerst populairder dan de Noordzeebadplaatsen, die vele jaren bovenaan stonden.

Rust, ruimte en natuur op de Veluwe
De Veluwe is het op één na grootste (en mooiste) natuurgebied van Nederland en is zeer geschikt voor een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Je vindt er eindeloze fietsroutes, kunt er uren wandelen en zelfs wilde dieren spotten. De Veluwe heeft daarnaast nog veel meer te bieden als vakantiebestemming. Je vindt in dit groene stuk van Nederland genoeg dierenparken, speeltuinen en veel attracties. En je kunt er natuurlijk ook de leukste steden en dorpen bezoeken, waaronder Apeldoorn, Harderwijk en het pittoreske Elburg. 

Overnacht in een vakantiehuisje op de Veluwe
Combineer een bezoek aan de Veluwe met een verblijf in één van onze knusse vakantiehuisjes midden in de natuur. In onze vakantiehuisjes kun je rekenen op luxe, ruimte en comfort. Of je nu op zoek bent naar een luxe huisje met sauna of een vakantiehuisje aan het water. Met het gezin, een groep vrienden of met zijn tweeën. Onze huisjes zijn altijd van alle gemakken voorzien.