De leukste tips voor een vakantie op de Veluwe met kinderen

Niets is zo gezellig als een vakantie met het hele gezin. Op zoek naar een fijne vakantieplek voor kinderen in Nederland? Zoek niet verder, ga naar de Veluwe! Niet voor niets is de Veluwe de favoriete vakantiebestemming van dit moment.

Een vakantie op de Veluwe betekent heerlijk buiten zijn in de prachtige natuur. Rust voor de volwassenen en vrijheid voor de kinderen. Niets is voor kinderen zo fijn als lekker rennen in de buitenlucht, spelen in de natuur en in bomen klimmen. Onze vakantiehuizen zijn gelukkig bijna allemaal te vinden midden in de natuur. 

De leukste uitjes op de Veluwe
De Veluwe heeft veel meer te bieden voor een vakantie met kinderen. Je vindt in dit groene stuk van Nederland dierenparken, speeltuinen en veel attracties. De leukste uitjes zetten we op een rij.

1. Struinen op het Kootwijkerzand
Deze zandverstuiving bij het dorpje Kootwijk is de grootste van Europa. Eigenlijk is het een mega-zandbak, dus misschien is het een goed idee om emmers en schepjes mee te nemen? Je voelt je in dit bizarre landschap alsof je midden in de Sahara staat. Je kunt mooie wandelingen maken door het gebied, vooral de oranje wandeling is leuk voor kinderen.

2. De Apenheul
De Apenheul in Apeldoorn is een uniek dierenpark. Meer dan 35 apensoorten leven hier in een vrije, natuurlijke omgeving. Nergens zijn er hekken. De grote apen zoals de De bonobo's, orang oetans en gorilla's leven op eilanden. Andere apensoorten lopen gewoon tussen de bezoekers door. Heel bijzonder én zelfs leerzaam.

3. Koningin Julianatoren
Ook in Apeldoorn ligt een heerlijk pretpark voor de kinderen van 2 tot 12 jaar. Koningin Julianatoren is een gezellig, overzichtelijk en veilig pretpark. Er zijn dan meer dan zestig attracties en leuke shows om van te genieten met het hele gezin.